Сила, Свежест и Стойност – най-важното от Света на Киното идва през МАРТ в София

3940
Сила, Свежест и Стойност – най-важното от Света на Киното идва през МАРТ в София

20 е символ на младостта. Но 20 е и знак за зрялост. С всяка следваща година публиката на София Филм Фест става все по-нетърпелива, защото третият месец от годината е най-чаканото време за всички, чиято страст е киното! През МАРТ всеки се превръща в зрител – защото в „творческия град на киното” София пристигат най-важните творби на несравнимото седмо изкуство, а срещите им с българската публика се превръщат в поредица от празници. През 2016 това ще се случи за 20-и път!

Международният филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival), наложил се като значим кинофорум в Централна и Източна Европа, включен в класацията на 50-те световни топ-фестивала (според сп. „Variety”) и акредитиран от FIAPF, ще срещне за 20-а поредна година вярната си публика и многобройните международни гости с най-актуалните и стойностни творби от световното и българското кино.

Фестивалът се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община, в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програмата Творческа Европа (Creative Europe) на Европейския съюз, национални и чуждестранни културни институти, спонсори и приятели.

Официалното откриване на 20-ия София Филм Фест е на 10 март. Церемонията по награждаването ще се състои на 19 март. Програмата на фестивала, заедно с традиционните издания в Бургас, Пловдив и Варна, ще продължи до 31 март. Специална програма в Дома на киното, свързана с ретроспективи, ще „подгрее” фестивала от 1 март.

Програмата съдържа повече от 150 пълнометражни игрални и документални заглавия, както и над 50 късометражни филма.

БИЛЕТ

За трета година той ще е отново навсякъде около Вас – седмици преди началото на фестивала! Ще откриете своя БИЛЕТ за КИНО на местата, на които пазарувате, в магазини за подаръци, книжарници, барове и още много локации, където не ни очаквате.

Само с БИЛЕТ може да бъдете абсолютно сигурни, че няма да пропуснете най-интересните и вълнуващи филми! Ще можете да запазите своето място собственоръчно – онлайн или чрез оператор (по телефона).

ЗЛАТЕН БИЛЕТ!

Това е Вашият ШАНС! Вие и Ваш приятел може да бъдете специални гости на София Филм Фест - с достъп до всички прожекции и партита!

5 ЗЛАТНИ БИЛЕТА ще Ви очакват в търговската мрежа!

Те могат да попаднат у всекиго. Бъдете внимателни, за да не пропуснете да ни се обадите, ако в кенче на 20-ия София Филм Фест откриете своя ЗЛАТЕН БИЛЕТ.

Креативният и комуникационен партньор на София Филм Фест е DDB!

Представяме на вашето внимание някои от акцентите на СФФ 2016:

„Жажда” на Светла Цоцоркова и „Сняг” на Венцислав Василев в Международния конкурс на 20-ия София Филм Фест

Двата филма са и сред акцентите в секцията „Ново българско игрално кино” на фестивала За поредна година година два българс...

За 14-и път международно жури ще определи фаворита за Голямата награда в конкурса за първи или втори игрален филм „София – град на киното”, съдържаща парична премия от 7000 евро, осигурена от Столична община.

Сред 13-конкурсни филма са:

„Жажда” – България, режисьор Светла Цоцоркова

„Сняг” – България, режисьор Венцислав Василев

„Аз, Олга Хепнарова” (I, Olga Hepnarova) – Чехия-Полша-Словакия, режисьори Томаш Вейнреб, Петер Казда

„СТАЯ” на Лени Ейбрахамсън – в секцията „ГОЛЕМИТЕ НАГРАДИ” на 20-ия София Филм Фест

Един от най-добрите филми на 2015 година според голяма част от кинокритиците в цял свят е „СТАЯ” на Лени Ейбрахамсън. И съв...

„Ако и кога” (If and When) – Израел, режисьор Еран Б.Ю.

„Отворена врата” (The Open Door / La Puerta Abierta) – Испания, режисьор Марина Сересески

„Онези отдолу”(The Ones Bellow) – Великобритания, режисьор Дейвид Фар

„Smac” – Гърция, режисьор Елиас Деметриу

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com