“Пазители на галактиката“ – забавният комиксов филм

51850
“Пазители на галактиката“ – забавният комиксов филм

Да започнем малко по-отдалеч: През последните 10-15 години комиксовите филми търпят същински Ренесанс. Някои обаче твърдят, че създателите на подобни ленти са започнали да се отнасят прекалено сериозно към тематиката.

Излезлият в края на миналата година „Тор: Светът на мрака“ (Thor: The Dark World) беше обявен от много критици за комиксовата адаптация, която е върнала забавлението в този жанр. Което беше на път да изчезне покрай филми като свързаната с Батман трилогия на режисьора Кристофър Нолън. Да речем, че не съм напълно съгласен с прекаленото превъзнасяне на втората част на „Тор“, най-малкото заради наличието на някои откровено досадни и несмешни образи...

Обмисля се общ филм между "Отмъстителите" и "Пазители на галактиката"

Американският издател на комикси Marvel ("Марвел") може да съчетае в един филм поредиците The Avengers ("Отмъстителите") и Guardians of...

„Пазители на галактиката“ (Guardians of the Galaxy) обаче е качествено друга „бира“. Във филма, разказващ историята на землянина Питър Куил (в ролята Крис Прат (Chris Pratt) и неговите странни другари – енотът Ракета (озвучен от Брадли Купър (Bradley Cooper), неговият бодигард – говорещото дърво Груут (озвучен от Вин Дизел (Vin Diesele), дъщерята на суперзлодея Танос – Гамора (в ролята Зои Салдана (Zoe Saldana) и Дракс-Разрушителя (в ролята кечиста Дейв Батиста (Dave Batista), всичко изглежда голямо и много цветно (във всеки смисъл на това определение).

Което определено би се харесало и на по-малките зрители, и на техните родители. Специално като за първите е създаден говорещият енот Ракета, който от време на време дори успява да засенчи главния герой Питър Куил. За чара на говорещата животинка голяма "вина" има и омбинацията, която се е получила между гласа на Брадли Куупър и движенията на актьора Шон Гън. По-големите киномани, които решат да гледат лентата, пък могат да се насладят на изпълнението на Крис Прат (известен основно досега в с участието си в сериала „Паркове и места за отдих“). Той е втората най-голяма звезда във филма с комбинацията от чар, хумор и екранно присъствие. В някои моменти Прат пък прилича убийствено на комбинация от Индиана Джоунс и Хан Соло. Други варианти за по-зрелите киномани са живото дърво-бодигард Груут или пък малката, но изключително забавна роля на Майкъл Руукър (Michael Rooker), който изглежда сякаш се е забавлявал невероятно по време на снимките.

Едно от нещата, което правят „Пазители...“ наистина забавен филм, е хуморът. Който определено не завършва с Ракета. За това помага и актьорската игра, която през повечето време е повече от стабилна. Друг голям плюс е 3D-то. За разлика от 99% от останалите филми, в които това е просто нещо, с което режисьорите се опитват да изпъкнат, то в конкретния случай помага за пресъздаването на епичността, която ви заобикаля.

„Пазители на галактиката“ тръгва по кината от петък (8 август). Ако търсите филм, с който да се позабавлявате за 2 часа, не го пропускайте. Ако имате дете, на което трябва да се намери забавление за няколко часа, също. Или пък просто се чудите каква е историята на енота с цветист език... Едно е сигурно: Marvel отново са нацелили златна мина.

Зоуи Салдана показа наедрялото си коремче на европейската премиера на „Пазители на Галактиката“ в Лондон

Лондон беше домакин на премиерата на най-новата лента на Marvel – „Пазители на Галактиката“. Вчера цяло съзвездие оза...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино