Още две интригуващи копродукции с българско участие ще имат специални прожекции на 20-ия София Филм Фест

4021
Още две интригуващи копродукции  с българско участие ще имат специални прожекции на 20-ия София Филм Фест

Руско-българската копродукция „Няма място за новите кучета“ (2015) на Олег Мавромати е документален разказ за известния блогър Сергей Астахов, самопровъзгласил се православен активист, поддръжник на Путин и... гей. Филмът, създаден изцяло от YouTube клипове, е уникален авангарден експеримент, който представя развитието на реален, но и конструиран от режисьора драматичен герой единствено чрез монтажа на тези клипове.

Роденият през 1965 г. във Волгоград Олег Мавромати е режисьор и художник, основател на независимия съюз за радикално кино СУПЕРНОВА (1995), чиито филми „Зелений слоник“ (1999) и „Выблядки“ (2000) добиват широка ъндърграунд популярност и провокират създаването на фен общества, които ежедневно „бълват” интернет memes. Мавромати е и представител на радикалната пърформанс арт сцена в Москва от 90-те. От 2000 г. живее зад граница. Произведенията му предизвикват много дискусии и са включени във важни изследвания и антологии като „Российски Акционизм 1990–2000”.

ФОКУС ТУРЦИЯ в програмата на 20-ия София Филм Фест

На пресконференцията, посветена на „Фокус Турция” в програмата на 20-ия София Филм Фест беше поставен специален акцент върх...

Прожекцията на „Няма място за новите кучета“ е на 21 март, от 18.00 часа, в зала „Славейков“ на Френския културен институт.

„Само в мечтите ти!” (Чехия-Словакия-България, 2016) на Петр Оукропец е разказ за 16-годишната Лаура, която в почивните дни покорява планините с баща си. Тайно обаче, тя тренира паркур. В Прага, където живее майка й, се явява на кастинг с най-добрите трасьори, но те не я приемат. Приятелката й Кая, водена от интуицията си, открива, че Лаура се е влюбила в лидера на групата Лъки.

Продуцентът и режисьорът Петр Оукропец е роден през 1972 г. в Прага. Първият пълнометражен филм, който продуцира, е „Indian Summer“ (1994) на режисьора Саша Гедеон. През 1995 г. заедно с Павел Стърнад създават продуцентската компания „Negativ”. Те продуцират повече от 30 пълнометражни филмa – фантастики, документални и анимации, и получават много награди на международни филмови фестивали, сред които „Златна раковина” в Сан Себастиан и „Кристален глобус” в Карлови Вари. От 2003 г. Петр Оукропец е лектор в катедра „Продуцентство” на ФАМУ в Прага. Режисьорския му дебют със „Синият тигър“ (2012) печели награди на няколко международни фестивала.

 

Полско-българската копродукция „Кербала” на Кшищоф Лукашевич - със специална премиера в програмата на 20-ия София Филм Фест

Копродуцент от българска страна е „Мирамар филм”, а ролите са поверени на актьорите Бартоломей Топа, Антони Круликовски, Ат...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com