Днес се открива 20-тия международен София филм фест

5019
Днес се открива 20-тия международен София филм фест

Днес се открива 20-тия международен София филм фест в зала 1 на НДК с новия български филм на Иглика Трифонова „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син” от 19:30 ч.

И тази година СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ще предложи на българската публика най-доброто от българското и световно кино. В София фестивалът ще се проведе в рамките 10-20-31 март.

В основната програма отново ще има четири конкурса - Международен, Балкански, Документален и Jameson за късометражни филми. Галите включват заглавия като "Каръл", "Аномалиса", "Теорема нула", "Ма Ма", "Бруклин".

13 впечатляващи документални творби участват в Международния документален конкурс на 20-ия София Филм Фест

За осма поредна година в рамките на София Филм Фест се организира Международен документален конкурс. Стартирал по инициатива на българс...

Сред гостите са ТЕД КОЧЕВ, ТЕРИ ГИЛИЪМ и БЕЛА ТАР. Ретроспективи и на тримата легендарни режисьори стартират в Дома на киното още от 1 март.

ГОЛЯМАТА НАГРАДА „СОФИЯ ГРАД НА КИНОТО“

За най-добър филм в Международния конкурс за първи и втори филми (осигурена от Столична община – диплом и парична премия от 7 000 евро за режисьора и продуцента на филма) ще се борят тази година 13 кинотворби от Испания, Турция, Гърция, Грузия, Русия, Израел, Мексико, Великобритания и др.

Тери Гилиъм ще получи Наградата на София на Столична община за своя изключителен принос към изкуството на киното.

Новият документален филм на Стефан Командарев „Моряшки истории” ще бъде показан премиерно на 23 март в Дома на киното

Новият документален филм на Стефан Командарев „Моряшки истории” ще бъде показан премиерно на 23 март в Дома на киното Кино...

Силно българско присъствие се очертава в МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС на Sofia International Film Festival / Международен София Филм Фест.

В конкурсната програма тази година участват два български филма „Жажда“ (реж. Светла Цоцоркова) и Сняг/Snow (реж. Венцислав Василев), копродукцията с българско участие „Райската стая“ (реж. Йоост ван Хинкел), както и немският Zhaleika - Жалейка на българската режисьорка Елица Петкова.

Документалната програма на СФФ 2016 е динамична смес от награждавани и провокативни филми, които засягат, от една страна, наболели каузи и спешни за изговаряне социални проблеми, а от друга, значими явления в изкуството и авангарда. Старт на 13 март с филма "Сирийска любовна история".

Повече за програмата ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com