Деветата част на "Междузвездни войни" може да бъде снимана в космоса

5361
Деветата част на "Междузвездни войни" може да бъде снимана в космоса

Деветият филм от сагата "Междузвездни войни" може да бъде сниман в космоса. За това намекна Колин Тревъроу, който ще режисира лентата, съобщава The Independent.

Режисьорът, който е отговорен за друг касов хит - „Джурасик свят“, дори вече е подал молба за изпращане на камера на Международната космическа станция, пише британският в. „Индипендънт“.

„Зададох въпроса „Възможно ли е да снимаме на IMAX лента в реалния космос за „Междузвездни войни?“ Не съм получил отговор все още, но това е правено преди“, каза Тревъроу по време на филмовия фестивал в Сънданс.

Пример е лентата „Hubble 3D“ на „Уорнър брадърс“, в която е използвано IMAX 3D оборудване, което да заснеме седем астронавти по време на мисията им да поправят космическия телескоп.

Режисьорът Кристофър Нолан, който участва в общ панел от фестивала с Тревъроу, също заяви, че е водил такъв разговор докато е снимал хита „Интерстелар“.

Тревъроу ще снима деветата част на "Междузвездни войни" на филмова лента, а не дигитално както предпочита Джордж Лукас. Очаква се тя да излезе по кината през 2019 г. Преди нея обаче, на 15 декември 2017 г., ще бъде представена осмата серия на сагата от режисьора Раян Джонсън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com