Заснемат минисериал по романа "22 ноември 1963 г." на Стивън Кинг

39931
Заснемат минисериал по романа "22 ноември 1963 г." на Стивън Кинг
Снимка: Getty Images / Guliver

Сайтът за видеострийминг Hulu е поръчал телевизионна адаптация на романа на Стивън Кинг "11/22/63" (22 ноември 1963 г.). Творбата е посветената на датата на убийството на президента Джон Фицджералд Кенеди.

Романът ще бъде заснет от Дж. Дж. Ейбрамс, който е специалист по мегапродукции ("Стар Трек" (Star Trek) и "Пропадане в мрака" (Star Trek Into Darkness). Освен това той снима петият епизод на поредицата за шпионина Итън Хънт - "Мисията невъзможна" (Mission Impossible), и "Междузвездни войни VII" (Star Wars Episode VII), припомня АФП.

Стивън Кинг издава нов роман тази година

Хорър мастърът Стивън Кинг обяви, че новият му роман "Revival" ("Възраждане"), който ще е за Бог, дявола и демоните, ще излезе на 11 н...

Книгата на майстора на хоръра Кинг ще бъде заснета като минисериал от 9 епизода по един час всеки. "Това е монументален договор за "Hulu", тъй като ще работим със Стивън Кинг и Дж. Дж. Ейбрамс - двама от най-великите разказвачи на нашето време", казва един от ръководителите на сайта за видеострийминг - Крейг Ъруич.

Романът на Стивън Кинг, който е отчасти трилър, разказващ история за пътуване във времето, отчасти любовна история излезе през 2011 г. и получи много награди. Книгата описва приключенията на  професора Джейк Епинг, който се връща във времето в опит да промени курса на историята и да попречи на убийството на Кенеди, разказва БГНЕС.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино