За и против рекламата на Сталоун, Бандерас и Салма Хайек за България

14644
За и против рекламата на Сталоун, Бандерас и Салма Хайек за България
Снимка: БГНЕС

Реклама на „Ню Имидж” или реклама на България – този спор се развихри в социалните мрежи заради клип с кинореклама от страна на холивудски звезди за страната ни и съответно беше пренесен в Нова телевизия в лицето на журналистката Соня Колтуклиева и актьорът и режисьор Калин Сърменов.

Този клип е безспорно корпоративна реклама на Бояна, категорична беше Колтуклиева. Тя заяви, че неин американски приятел в чужбина е пуснал клипа на свои партньори и те попитали да България е толкова бедна държава наистина – можело да ѝ помогнат. Ангелкова беше казала, че ще привличаме китайци – защо не се появи Джет Ли да покани китайците в България, попита журналистката. Тя заяви, че „Ню Имидж” има скандален имидж в САЩ и съдебни дела заради неизплатени хонорари. Дело било водено и заради Робърт Де Ниро. Рамбо е обиден и за руските туристи, посочи Колтуклиева.

Холивудски звезди рекламират България като дестинация за кино

Антонио Бандерас, Силвестър Сталоун, Ейдриън Броуди – това са само част от холиводските звезди, които рекламират България в специ...

Същевременно Калин Сърменов заяви, че ако Софийският университет и „Александър Невски” изглеждат бедно, значи няма с какво да се похвалим. За втори път виждам нещо смислено, направено от т.нар. институции. Този клип има за цел да рекламира киноиндустрия – един продукт, подчерта Сърменов. В България произвеждаме кино и по-добри думи от тези на актьорите в клипа (бел. ред. – Салма Хайек, Антонио Бандерас, Силвестър Сталоун, Ейдриън Броуди) за наши екипи не съм чувал, добави той. Тогава нека Вежди Рашидов да беше направил клипа, не Министерството на туризма, опонира Колтуклиева. Тя добави, че българската държава щяла да плати милиони за излъчването на клипа и да направи реклама на „Ню Имидж”. Откакто „Ню Имидж” държи центъра „Бояна”, не е платен данък-печалба. Когато чакаш пари, това е недопустимо. Този клип щеше да е приятно допълнение, ако имахме рекламна стратегия, подчерта Колтуклиева.

Според журналистката клипове като този са остаряла техника за реклама – правели се директно филми. Тя даде пример с Барселона и филм на Уди Алън. Този клип е скрита държавна помощ, не е таргетиран – Ангелкова ще има проблеми, убедена е Колтуклиева. Тя попита и дали холивудските звезди имат лични договори с нашата държава за авторски права – сега имало такъв само между „Ню Имидж” и туристическото министерство.

 

Нов клип ще рекламира България

Антонио Бандерас, Салма Хайек, Силвестър Сталоун и Джейсън Стейтъм рекламират безплатно България. Министерството на туризма представи н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино