Веселин Плачков: "Дякон Левски" беше нужен, необходим филм

27300
Веселин Плачков: "Дякон Левски" беше нужен, необходим филм

Тежък курс по езда, стрелба с лък, скок в ледените води на Дунав – това са само част от препятствията пред актьора Веселин Плачков, който изигра Васил Левски в новия филм "Дякон Левски".

Левски е искал да разбуни духовете и успява и до днес, смята самият Плачков. И определи критиките към „Дякон Левски” за нормални. Очаквано е, така и трябва да бъде. А въпросът дали са обосновани е съвсем друг, добави актьорът в предаването "На кафе" на Нова телевизия.

"Дякон Левски" ИМА стойност

Най-лошото, което може да направи човек, отивайки да гледа "Дякон Левски", е да има очаквания. Или предубеждения. Така рискува повече д...

Хората искат да се идентифицират със своята представа на Левски. Дразни ме и ме ядосва, че всеки стана монтажист, режисьор. Това е нужен филм, направен филм – защо се хващаме за неща като монтажи, попита той.

В "Дякон Левски" Васил Левски е представен така, както си мислеше Максим Генчев, както го мислех аз, както го мислеше екипът. Във филма Левски се жертва, не се предава. И тук има исторически спорове, посочва Плачков. В нашия филм Левски се жертва, за да отприщи една вълна на хора, които да го последват. В ханчето Левски е само срещу две заптиета – би могъл да го пребори, но не го прави, подчертава актьорът.

На въпрос дали четири часа не е твърде много, Плачков отвърна: „Не стигат. Максим има четири-пет часа още. Хората питат дали го има това, дали го има другото – и накрая се оказва, че времето не стига”. Актьорът призна обаче, че дори негови приятели и познати са му казвали и са го критикували, че произведението е твърде дълго.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино