Вечни детски класики ще радват малчуганите в НДК

65121
Вечни детски класики ще радват малчуганите в НДК

Тазгодишната Киномания ще зарадва най-малките си фенове и техните родители с 3 анимационни и 4 игрални филма. Шест от седемте заглавия са дублирани на български език.

Поучителните и интересни истории включват рисуваните „Емил от Льонеберя” по любимата детска книжка на Астрид Линдгрен, „Мумините на ривиерата”, вдъхновено от произведението на талантливата финландска авторка Туве Янсон, по повод 100-годишнината от рождението й, както и вечната история за оживялото дървено човече Пинокио и неговите невероятни приключения.

Можем да загубим изключително филмово наследство заради липса на пари

Културният министър Мартин Иванов изрази искрено възмущение от състоянието на хранилищата на Българската национална филмотека в квартал...

Лудориите на друг невръстен пакостник можем да видим в „Ноно, криволичещото дете” на режисьора Винцент Бал, с участието на Изабела Роселини. Ноно иска да прилича на баща си – най-добрият полицейски инспектор на света, но се забърква с опитния мошеник Феликс и става съучастник в приключенията му. Филмът спечели приза за най-добър детски филм на Европейските филмови награди, както и отличие за най-добър игрален филм на Детския фестивал в Монреал 2013.

Старецът Петсън и котаракът Финдъс, нашумели от хитовата поредица на автора Свен Норквист, ще гледаме като игрален филм на Киномания 2014. „Петсън и Финдъс: Малки бели, голямо приятелство” на режисьора Али Самади Ахади ще помогне на двамата герои да преоткрият другарството помежду си и да осъзнаят истинското му значение.

Доверието, любовта и други важни неща в живота, видени през погледа на 10-годишно момиче, са в основата на друг интригуващ филм от детската порграма. „Славеят” е поетичен разказ за пътуването на дядо и неговата внучка из Китай, който ще промени възгледите на детето за това какво е истински ценно. Режисьор на продукцията е Филип Мюил. Филмът е китайското предложение за номинация за чуждоезичен Оскар.

Децата не трябва да пропускат и „Харниеният принц” на Марко Костич, разказващ за 7-годишната Юлия, която заедно с приятелите си се впуска в спасителна мисия заради семейството си.

За пръв път в България филм ще се разпространява едновременно на кино и онлайн

Един експериментален подход в киноразпространението има за цел да предложи на зрителите на независими европейски филми възможност да ги...

Всички прожекции в зала 1 на НДК ще са безплатни за децата, за родителите цената на билета ще бъде 5 лв.

Киномания 2014 ще започне на 13-ти и ще продължи до 30-ти ноември. Близо 60 заглавия с най-доброто от световните кинофестивали ще покаже тазгодишното издание. Ексклузивни прожекции ще има в София, Варна и Пловдив. Събитието ще предложи за всекиго по нещо в рубриките „Фестивал на фестивалите”, „Киното и неговата история” , „Специални прожекции”, „Детско кино”, „Кулинарно кино”, „Музикално кино“ , българско и италианско кино, както и „Фестивал на френския филм”.

Билетите ще са в продажба от края на октомври. Специални отстъпки дават възможност да се видят 20 филма за 140 лв. Предвидени са няколко пакетни цени за прожекциите в НДК, които осигуряват до 50 % по-ниска стойност на билета.

 

Ето кое е българското предложение за чуждоезичен "Оскар"

Филмът "Българска рапсодия" може би ще се бори за чуждоезичен "Оскар". Лентата на режисьора Иван Ничев ще бъде българското предложени...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино