„Трансформърс: Ера на изтребление“ е най-касовата премиера от поредицата в България

67508
„Трансформърс: Ера на изтребление“ е най-касовата премиера от поредицата в България

„Трансформърс: Ера на изтребление“ оглави родния бокс офис този уикенд и за първите си четири дни на екран натрупа приходи от 270 196 лева, с 27 317 лева повече от приходите на „Трансформърс 3“ за същия период, което го превръща в най-касовата премиера от поредицата у нас.

Майкъл Бей открива лятото с грандиозно зрелище

Нетърпеливи ли сте да видите новата лента на култовия Майкъл Бей? Месец юни се очертава като празник не само за футболните фенове, но ...

Най-новата мегапродукция на Майкъл Бей предизвика истински фурор в кино салоните по цял свят, където постави редица рекорди. С бокс офис от 301 милиона долара,  „Ера на изтребление“ оглави глобалната класация на премиерите за годината, като вдигна сериозно летвата за следващите претенденти (досегашният рекорд държеше „Годзила“ със 196.6 млн. щ.д.). Тези резултати го наредиха на 13-то място сред най-касовите глобални премиери на всички времена, след „Междузвездни войни: Епизод III - Отмъщението на ситите“.

Освен че постави отделни касови рекорди за годината на американския и международния пазари, новият „Трансформърс“ постави и абсолютен рекорд на втория по големина кинопазар – китайския. Имайки предвид, че филмът е частично заснет в Хонг Конг и в него участва една от най-популярните местни актриси (Бингбинг Ли), едва ли е изненада, че се превърна в най-успешната премиера за всички времена в Китай. Фактът, че премиерните приходи от азиатската държава (90 млн. щ.д.) почти достигнаха тези от американския пазар (100 млн. щ.д.), обаче, накара анализаторите да заявят, че Китай ще стане най-големият кинопазар в света много по-скоро от прогнозираното – в рамките на 5-6 години.

Зрелищната мегапродукция подчерта отново значението и на премиум форматите. С 10 млн щ.д. IMAX кината в Китай удвоиха досегашния си рекорд, държан от „Хобит: Пущинакът на Смог“, а 10.7 млн приходи от IMAX в САЩ осигуриха на филма второ място в класацията на гигантския формат. С „Трансформърс: Ера на изтребление“ беше открито и първото 4D кино на територията на САЩ в Лос Анджелис. У нас 4D кино функционира вече повече от година в София и българските зрителите могат да се насладят на филма, освен в 3D и IMAX 3D, и чрез това най-реалистично кинопрежияване.

 

В една нощ в годината всички престъпления са законни в екшън трилъра ЧИСТКАТА: АНАРХИЯ

Някога в бъдещето, в една нощ в годината всички престъпления ще бъдат законни, а властите ще си затварят очите за случващото се. В тази...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино