Sony се престраши и пуска на голям екран "Убийствено интервю"

25114
Sony се престраши и пуска на голям екран "Убийствено интервю"

Ръководството на кино-театър "Плаза" в американския град Атланта, щата Джорджия, ще започне излъчването на скандалния филм "Интервю" на компанията "Сони пикчърс ентъртейнмънт", съобщават местни медии.

На Коледа, 25 декември, "Интервю" ще бъде прожектиран четири пъти. Първата прожекция е в 16 часа местно време, а последната 21,35. Според предварителни данни прожекциите ще продължат до 1 януари.

В "Интервю" се разказва за двама американски журналисти, които получават от КНДР покана за интервю със севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Научавайки за това, ЦРУ ги вербува с поръчение да убият Ким. Главните роли изпълняват Джеймс Франко и Сет Роугън.

С цел да спрат излъчването на филма, севернокорейски хакери подложиха Sony на свирепа атака, вследствие на която редица филми на компанията изтекоха в интернет. Хакерите след това заплашиха най-големите киносалони в САЩ и в резултат те се отказаха от прожекции на филма, а премиерата на "Интервю" бе отменена.

Според експерти кибератаката и последвалото отлагане на премиерата, която трябваше да се състои на 25 декември, ще струват на Sony Рictures минимум половин милиард долара. В сумата са калкулирани и загубите от изтеклите в мрежата филми, появили се моментално по пиратските торент тракери.

Междувременно и президентът на САЩ Барак Обама приветства решението на "Сони пикчърс" (Sony Pictures Entertainment) да пусне в някои кина в страната "Убийствено интервю".

"Както президентът го каза ясно, нашата страна вярва в свободата на словото и в правото на свободно художествено изразяване", заяви Ерик Шулц, говорител на Белия дом. "Решението на Сони ще даде възможност на зрителите да изградят собствено мнение за филма и ние приветстваме това".

Северна Корея отрича да е атакувала "Сони" и заплашва с бомби САЩ

Северна Корея заплаши САЩ с атака, без да уточнява каква ще бъде тя, съобщи Би Би Си, цитирайки официално съобщение на корейската дър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино