София Филм Фест в Пампорово

17233
София Филм Фест в Пампорово
Снимка: Thinkstock

Пилотното издание на "София Филм Фест в Пампорово” ще бъде открито в 20,00 часа на 3 януари (събота) с филма "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”.

В рамките на четири дни – от 3 до 6 януари в поливалентната зала на хотел "Перелик" в кк. Пампорово ще има специални срещи с нови, некомерсиални, световни и български заглавия.

Дискусионен клуб „София Филм Фест за учащи” ви очаква

Дори животът да ни предлага много изненади – едно е сигурно: Домът на киното е на познатия адрес Екзарх Йосиф № 37 и ОЧАКВА СВОИТ...

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” е дело на режисьора Стефан Командарев по едноименния роман на Илия Троянов и с музика на Стефан Вълдобрев, който се очаква да бъде представен от неговия продуцент Стефан Китанов, а след прожекцията зрителите ще имат възможност да разговарят с него.

Вторият филм, предвиден за първия фестивален ден в Пампорово е с начален час 22,00 часа и е сред най-новите български филми, чиято премиера беше в рамките на 18-ия София Филм Фест през март и получи наградата на фестивалната публика – „Последните черноморски пирати”.

В 23,30 часа даваме старт на последния филм от първия фестивален ден. Под шокиращото мото „Забрави за любовта!” е време за среща с провокативния, анти-догматичния, разкрепостения Ларс фон Триер, чиито най-нов филм „Нимфоманка” разбунва духовете в киното вече няколко години.

Ето и цялата програма на фестивала:

"София филм фест" ще гостува за първи път в Благоевград

Фестивалът "София филм фест" гостува за първи път в Благоевград по покана на общинското ръководство. Това е поредна стъпка към съвместн...

„София Филм Фест в Пампорово” е част от международния проект „Операция КИНО” (обща инициатива на фестивалите в София, Истанбул, Сараево и Клуж), който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2010 година. Той включва международния кинофестивал „София Филм Фест” с издания в София, Бургас и Пловдив, регионалните издания на СФФ – в над 20 града, „СФФ на път” и младежкото издание на фестивала – „СФФ за учащи”.

Основен мотив на пътуващото издание на София Филм Фест е свързан с ниското ниво на кинопоказа на европейско, българско и алтернативно кино у нас и липсата на киносалони в много населени места в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино