Призрачният готически романс ПУРПУРНИЯТ ВРЪХ ще бъде най-страховитият филм на Гилермо дел Торо

50260

Тази есен Гилермо дел Торо ще ни покаже един от най-страховитите си филми – ПУРПУРНИЯТ ВРЪХ. Създателят на Хелбой този път ще ни пренесе в един призрачен готически романс в отдалечено имение, което „диша, кърви... и помни“.

Във филма играе Том Хидълстън ( познат като Локи от „Отмъстителите“ на Марвел) като Томас Шарп - мистериозен джентълмен от XIX в., който очевидно идва от знатен род. Той се влюбва и се жени за млада и красива писателка на име Едит Кушинг, в чиято роля ще се превъплъти Миа Васиковска („Мадам Бовари“). Малко след сватбата Томас решава, че е подходящ момент да заведе новата си съпруга в голямо, страховито и прогнило имение в Северна Англия, което някога е наричал дом. Съвсем скоро Едит разбира, че къщата е дори по-опасно и страховито място, отколкото издава фасадата. След като се запознава и с емоционално осакатената сестра на Томас – Лусил (Джесика Частейн), Едит се сблъсква с дълбоко пазени тайни на имението и семейството.

Столичният общински съвет прие решение за учредяване Голямата награда „София град на киното”

В годината на вековния юбилей на българското кино и връчването на титлата „София – творчески град на киното” на ЮНЕСК...

За Гилермо дел Торо ПУРПУРНИЯТ ВРЪХ е завръщане към класическите хоръри, които последно представи в „Хелбой II: Златната армия“. Най-новият призрачен готически романс на култовия режисьор ще ни отведе в една старинна епоха, а тръпки ще ни побиват през цялото време на филма.

ПУРПУРНИЯТ ВРЪХ идва в кината този октомври. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино