Премиерата на "Интервю" отложена заради заплахи

14010
Премиерата на "Интервю" отложена заради заплахи

В съобщение на Sony се казва, че насрочената за 25 декември премиера се отлага заради отказа от прожекции на редица кина. Обект на заплахи от хакери, вероятно севернокорейци, са станали най-големите вериги от кина в САЩ - Regal Cinemas, Cinemark, AMC, Carmike Cinemas и Cineplex.

Пламен Бобоков за Actualno.com: Моментът е идеален за инвестиции в Украйна

Пламен Бобоков е председател на Съвета на директорите на една от най-големите компании у нас - „Приста Ойл Груп“. Заедно с ...

"Отлагането на премиерата изправя Sony Pictures пред действително сериозен проблем. Защото това намалява до минимум шансовете филмът да бъде показан в чужбина. Самият аз си нямам идея къде е възможно да бъде изгледан филмът", отбелязва Джеф Бок, аналитик от Exhibitor Relations.

"Интервю" е екшън комедия, разказваща за двама американски журналисти (в ролите Джеймс Франко и Сет Роугън), които получават покана от КНДР за интервю със севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Научавайки за отворилата се възможност, ЦРУ побързва да ги вербува, поръчвайки им да убият Ким.

След разкриването на сюжета на филма Sony Pictures бе подложена на свирепа кибератака. В резултат, в интернет изтекоха редица филми, производство на компанията. В добавка, хакерите огласиха баснословните възнаграждения на босовете, както и нелицеприятна електронна кореспонденция между тях.

В едно такова електронно писмо известният режисьор и продуцент Скот Рудин направо съсипва Анджелина Джоли, наричайки я "третокласна актриса, която се държи като херцогиня". Тежките думи принудиха Джоли набързо да се "разболее" от шарка, за да оправдае отсъствието си от собствената си премиера - на филм, режисиран от нея.

Д-р Емануил Найденов за Actualno.com: Здравната система се крепи на патерици

Д-р Емануил Найденов е неврохирург в университетската болница „Св. Иван Рилски”. Съосновател е на гражданската инициатива &...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com