"Под прикритие" селектиран за наградите "Еми"

23179
"Под прикритие" селектиран за наградите "Еми"

Четвъртият сезон на сериала на БНТ „Под прикритие” е селектиран в най-престижния конкурс за телевизионни предавания и сериали – "Еми". Хитовата българска поредицата се състезава в категорията "Драма" за международни сериали в 43-то издание на световните награди.

Припомняме, че „Под прикритие” бе селектиран на първи кръг за телевизионните Оскари през 2012 година със сезон 1 и 2, както и през 2013 година със сезон 3.

Днес "Под прикритие" тръгва в Румъния

Румънската телевизия Прима (Prima TV) започва от днес излъчването на сериала "Под прикритие", който постави България на международната ...

„За разлика от предишните номинации, сега „Под прикритие” влиза в състезанието с различна изходна позиция и много сериозно портфолио, защото сериалът е продаден в 148 територии и продуктът е познат на международната аудитория и световната филмова общност. Важно е този път да направим стратегия за целева промоция на „Под прикритие“ по време на съпътстващите световните телевизионни награди форуми и събития, тъй като в тази индустрия е необходимо освен качествен филм, да създадеш и лоби. Ще разчитаме в това отношение и на световния дистрибутор на сериала „Ню филмс интернешенъл”, заяви програмният директор на БНТ 1 Севда Шишманова.

Наградите "Еми" ежегодно се присъждат от Международната академия за телевизионни изкуства и науки. Всяка заявена продукция преминава през три кръга на оценяване. В първия, който продължава от април до юни, журито гледа и гласува онлайн. Вторият кръг /полуфинала/ се провежда между юни и септември и в него оценки дават изявени специалисти от различни телевизии, лично поканени от Академията. Финалният кръг е през месец октомври.

Номинациите в 43-то издание на конкурса ще бъдат обявени на 12-ти октомври в Кан, Франция. А кои са победителите ще стане ясно на официалната церемония по награждаването на 23-ти ноември в Ню Йорк.

„Под прикритие” е най-награждаваният български сериал и има безпрецедентна за български филмов продукт световна дистрибуция. Поредицата е отличавана няколко пъти от Българската филмова академия. Получи наградата „Най-продаван телевизионен продукт” на юбилейното 20-то издание на Медиамикс през 2014 година. А година по-рано взе всичките седем „Златни корони” на медийната гилдия на международния медиен форум.

Куката приключва с "Под прикритие"

Днес е последният епизод на сериала „Под прикритие” и вече мога да кажа, че излизам от него, заяви Мариан Вълев, когото зри...

Две поредни години /2013 и 2014г./ „Под прикритие” триумфира на наградите на публиката „Златна бленда”, отнасяйки почти всички престижни статуетки, сред които и за „Най-добър сериал“.

Още първи сезон на сериала беше номиниран за телевизионните награди „Златна нимфа“ в Монте Карло. А с последния - четвърти сезон - миналата година „Под прикритие” бе селектиран на един от най-престижните филмови форуми в света – Detective FEST в Москва. Също така ежегодно сериалът е представен на най-големите международни пазари за кино и телевизионни продукции – AFM в Лос Анджелис и MIPCOM в Кан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино