Новият филм за Джеймс Бонд ще бъде пуснат, уверява "Сони пикчърс"

28323
Новият филм за Джеймс Бонд ще бъде пуснат, уверява "Сони пикчърс"
Снимка: Getty Images / Guliver

Американската компания "Сони пикчърс" (Sony Pictures Entertainment) не се отказва да пусне филма "Интервюто" (The Interview), заяви адвокатът на корпорацията Дейвид Бойес за телевизионния канал Ен Би Си (NBC).

Според него, по-рано "Сони пъкчърс" само са забавили пускането на филма. "Ние ще пуснем лентата на екран", каза адвокатът. "На какъв носител още не може да се каже, но това ще стане".

Говорейки за кибератаката срещу компанията, адвокатът каза, че "това е проблем на националната сигурност на САЩ, а не на компанията "Сони пъкчърс", пише БГНЕС.

В края на ноември неизвестни хакери извършиха пробив в информационната сигурност на компанията и пуснаха поверителна информация: В интернет бяха качени непубликувани филми и информации за сценария за новата история на Джеймс Бонд, както и лична кореспонденция.

Освен това хакерите оставиха послание със заплахи, в който се посочва, че по време на премиерата на филма "Интервюто", в който се разказва за заговор срещу севернокорейския лидер Ким Чен Ун, могат да бъдат извършени терористични актове. В този контекст "Сони пикчърс" обяви отмяната на премиерата на филма в САЩ, насрочена за 25 декември.

В петък правителствената агенция на САЩ ФБР обвини Северна Корея за кибератаките на студиото. Американският президент Барак Обама обеща, че САЩ ще наложат санкции.

След като филмовата компания обяви отмяната на премиерата, от всички страни я заляха порои от критики. Холивудски звезди и известни политици отбелязаха, че "престъпниците не трябва да диктуват на американците и на света, какво могат да гледат зрителите в кината и какво не".

В същото време някои експерти смятат, че филмовата компания се е превърнала в заложник на сблъсък между интересите в голямата политика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com