Кино полъх от изток: Панорама на японското кино 2015

12660
Кино полъх от изток: Панорама на японското кино 2015

6 от най-новите японски филмови продукции ще бъдат представени на тазгодишната Панорама на японското кино

Тази година Панорама на японското кино ще направи преглед на съвременното японско кино. В рамките на инициативата ще бъдат представени 6 филма, селектирани и предоставени от филмотеката на Японската фондация, които са едни от най-новите заглавия в японското кино, създадени в периода 2011 – 2013 г. Лентите ще се показват всеки делничен ден от 6-и до 11-и октомври от 18:30 ч. и през уикенда от 18:00 ч. в учебното кино на НАТФИЗ.

Джони Деп е готов за първия си "Оскар"

С изпълнението на ролята на гангстера Уайти Бълджър във филма "Black Mass" холивудският актьор Джони Деп е направил убедителна заявка з...

Филмовите продукции, в които се разкриват последните тенденции в японската киноиндустрия, ще се прожектират в 6 поредни дни. Всички филми са на японски език със субтитри на английски, а входът е свободен.

Сред заглавията, които ще бъдат представени пред българската публика, се открояват „Момчето, наречено „Х“, „Вълшебните ябълки“ и „Платинени данни“. Панорамата на японското кино ще започне с емблематичния филм „Отдел по гостоприемство“, който само два дни след премиерата си носи печалба от 120 млн. йени. Филмът е едноименна адаптация на Хиро Арикава, писател от префектура Кочи и автор на няколко бестселъра.

Организатори на Панорамата на японското кино са Посолството на Япония, Японската фондация и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Програмата на 26-ите Дни на японската култура предоставя възможност на българската публика да се срещне с творци и произведения на японското кино, изобразително и приложно изкуство, калиграфия, музика и архитектура. Събитията от програмата се провеждат в 6 населени места в България в периода септември – ноември 2015 г.

"Любовта е лудост" - за пръв път и извън Варна

По Червена пътека като тази на Оскарите, която бе опъната пред Фестивалния и конгресен център във Варна, преминаха родни величия от фил...

За Дните на японската култура в България

Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 г. За двадесет и шеста поредна година българската публика има възможност да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.

Дните на японската култура през 2015 г. се осъществяват със съдействието на Клуба на приятелите на Япония в България „Нихон Томоно Кай“ и с любезната финансова подкрепа на: Astellas, Canon, Fanuc, Geotechmin, Honda, Itochu, JTI, Kaliakra Wind Power, LB.

На 21-ви и 22-ри август се провеждат традиционните Вечери на руското кино

На 21-ви и 22-ри август от 21:00ч., във вътрешния двор на бившия Младежки дом ще се проведат традиционните Вечери на руското кино. В дв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино