Историята на Стивън Хокинг и „светецът“ Бил Мъри покориха филмовия фестивал в Торонто

99169
Историята на Стивън Хокинг и „светецът“ Бил Мъри покориха филмовия фестивал в Торонто

Един от най-големите филмови фестивали, който поставя началото на „сезона на наградите“ – Международния филмов фестивал в Торонто, беше открит със световната премиера на „Теорията на всичко“.

Лентата разказва за живота на небезизвестния Стивън Хокинг – физик и космолог, който изуми света със своята борбеност и сила на духа. Докато защитава своята докторантура в Оксфордския университет Хокинг е диагностициран с амиотрофична латерална склероза, а лекарите са убедени, че му остават не повече от две години живот. Днес Хокинг е на 72 години, а неговите теории, публикации и книги са основоположни в космологията и физиката.

Хомейюн Ершади или д-р Абдула в "Най-търсеният човек"

Известният ирански актьор Хомейюн Ершади, който участва във „Вкус на череши“ и „Пускачът на хвърчила“ играе ени...

„Теорията на всичко“ е базиран на мемоарите на първата съпруга на Стивън Хокинг – Джейн. Нейният разказ за борбата срещу болестта, усилията за създаване на семейство и живота с гений, затворен в нездраво тяло, е разтърсваща история за силата на духа и желанието за борба. Още с първата прожекция пред публика лентата заплени зрителите и моментално се превърна във фаворит за най-престижните награди – Оскарите. Актьорите Еди Редмейн и Фелисити Джоунс, които се превъплъщават брилянтно в ролите на Ствън и Джейн Хокинг са спрягани за номинации за престижните отличия и възможни фаворити за получаване на статуетките. Кино критиците са във възторг от лентата, а пресъздаването на тежката съдба на гения получава повече от хвалебствени коментари.

Безспорният талант на Еди Редмейн е на път да превземе света, въпреки че 32-годишният актьор е познат на любителите на театъра от десетилетие. Той дори е носител на награда Тони. За образа на Хокинг актьорът прекарва шест месеца в подготовка – физическа и психическа. Той разговаря със семейството на учения, изучава физическите измерения на заболяването, а самият снимачен процес прекарва в инвалидна количка, мърдайки само малки мускулчета на своето лице, а емоциите си пресъздава с поглед. Възторгът на критиката от изпълнението на Редмейн се крие в едно изречение: „Оглеждайте се за това момче, ще ви изненада приятно“.

Уилям Дефо - банкерът на "Най-търсеният човек"

В отклонение от романа, където героят е англичанин, два пъти номинираният за „Оскар“ Уилям Дефо играе банкера Томас Бру със...

„Теорията на всичко“ ще излезе на голям екран в България през февруари догодина.

Международният филмов фестивал в Торонто отдели специално внимание на един от любимците на зрителите – Бил Мъри. Един цял ден бяха излъчвани филми с негово участие, като маратонът завърши със световната премиера на най-новия му филм – „Св. Винсент“. В типичния си стил, Мъри се появи на събитието с корона и жезъл и заобиколен от другите звезди в лентата – Мелиса Маккарти, Крис О‘Дауд, Наоми Уотс и прохождащия режисьор Теодор Мелфи.

Бил Мъри е Винсент – останал без пари и алкохолизирал се пропадняк, който мрази света и всички хора. Всичко това обаче е на път да се промени, когато в съседство се нанасят Маги (Мелиса Маккарти) – самотна майка, и осиновеният й син Оливър, който е все още в началното училище. Въпреки нежеланието си да комуникира с тях, Винсент се озовава в ситуация, в която трябва да се грижи за Оливър. С неохота пияницата установява, че от това може да направи малко пари. Неговите методи за отглеждане на дете обаче включват водене на Оливър в барове и поясняване на методи за залагане на конни състезания.

Критиката определя „Св. Винсент“ като забавен, най-вече заради блестящото изпълнение на Бил Мъри. Не е за пренебрегване и актьорската игра на Джейдън Либерхер, който се превъплъщава в Оливър. „Той е сладък, но не прекалено. Във всяка сцена носи достатъчно драматизъм за дете, което се опитва да се приспособи към развода на родителите си и да свикне в ново училище,“ споделят експертите.

Иса Карпов ли е "Най-търсеният човек" ?

Много актьори проявяват интерес към ключовия образ на Иса Карпов, въпросния „най-търсен човек“ от заглавието. Но Корбин дър...

„Св. Винсент“ идва на големия екран в България на 31 октомври. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино