Играй и спечели с Actualno.com и „Най-търсеният човек"

103710

НАЙ-ТЪРСЕНИЯТ ЧОВЕК - последният завършен филм на Филип Сиймор Хофман e с официална премиера на 5 септември. Но от миналия петък, феновете на големия актьор и на шпионските филми имат възможност да гледат филма предпремиерно в избрани кино салони в София, Бургас, Русе и Пловдив.

 „Едно от най-интересните неща при НАЙ-ТЪРСЕНИЯТ ЧОВЕК е, че той всъщност няма главен герой“, споделя Стивън Корнуел, продуцент на филма. „Има много хора, убедени, че постъпват правилно, но мотивите им са различни. Те влизат в конфликт около една централна цел, а тя е най-търсеният човек, когото всички те виждат от различна перспектива и търсят по различни причини“, споделя той за фабулата на лентата.

Actualno.com ти дава уникалния шанс да спечелиш 5 двойни билета и 5 бр. книги от едноименния роман на Джон Льо Каре, в комплект  (двоен билет+книга) от филма „Най-търсеният човек”.

За да участвате в играта, трябва да отговорите правилно на следния въпрос:

„Каква е последната завършена роля на Филип Сиймор Хофман?":

1. на престъпник;

2. на политик;

3. на шеф на малка антитерористична организация

НАЙ-ТЪРСЕНИЯТ ЧОВЕК с предпремиерни прожекции в избрани кина

НАЙ-ТЪРСЕНИЯТ ЧОВЕК - последният завършен филм на Филип Сиймор Хофман ще се завърти в българските кино салони от 5 септември. Но още от...

За да се зачете гласът ви, трябва да напишете своя отговор по тази статия само и единствено с Фейсбук профила си. Обикновени коментари под статията (анонимни или ненаписани с Фейсбук профил), споделяне или харесване на статията, не осигуряват участие в играта!

Петимата победители ще бъдат изтеглени чрез томбола на 15 септември .

По време на целия период на играта ще ви запознаваме с иторията на филма, актьорите в него, сюжета и много други неща, които ще предизвикат оше повече интереса ви.

Създаването на НАЙ-ТЪРСЕНИЯТ ЧОВЕК

„НАЙ-ТЪРСЕНИЯТ ЧОВЕК“, едновременно вълнуващ шпионски трилър и портрет на самотата, е третият филм на холандския режисьор Антон Корбин („Контрол“, „Американецът“) и е по едноименния бестселър от 2008 г. на Джон льо Каре.

Първият трейлър на ИЗМЕТ ни потапя в пътешествие из най-тъмните дебри на Рио де Жанейро

ИЗМЕТ е вълнуващо приключение в най-тъмните дебри на  живота в Рио де Жанейро. Историята разказва за приятелството, оцеляването и ...

„Това е много европейска история, така че търсехме режисьор европеец – казва Гейл Еган, един от продуцентите на филма. –Според нас стилът на Антон и начинът, по който той виждаше историята, бяха много вълнуващи. Всички бяхме гледали „Контрол“ и го намирахме прекрасен. На „Американецът“ тъкмо му предстоеше премиера, когато за пръв път се обърнахме към Антон.“

Корбин, който добре познава Хамбург и е режисирал първия си музикален клип (за Пале Шомбур) в този град през 1983 г., е силно заинтригуван от темата.

„Живеем в свят, който много се е променил от 2001 г. насам. Съдим хората твърде прибързано, приемаме всичко като черно или бяло. Чувствам, че това оказва въздействие върху живота на всички нас“, казва Гейл Еган.

„Потбойлър Пръдъкшънс”, оглавявани от Гейл Еган и Андреа Колдъруд, по-рано превръщат романа „Вечният градинар“ на Джон льо Каре в продукция с много спечелени награди, режисирана от Фернандо Мейрейес през 2005 година. В контраст с наситения с африканско слънце предишен филм, този път на продуцентите им е нужен режисьор, който може да улови сивата унилост на днешен Хамбург - един от най-многоликите, живи и богати градове в Европа.

„Едно от най-интересните неща при „НАЙ-ТЪРСЕНИЯТ ЧОВЕК“ е, че той всъщност няма главен герой – продължава Корнуел. – Има много хора, убедени, че постъпват правилно, но мотивите им са различни. Те влизат в конфликт около една централна цел, а тя е най-търсеният човек, когото всички те виждат от различна перспектива и търсят по различни причини“.

Виж кой спечели от играта на Actualno.com и "Костенурките нинджа"

След две дълги седмици голямото чакане приключи. Любимите ни от детинство „Костенурки нинджа” вече са на голям екран. Освен...

Корбин и Бовел се срещат няколко пъти, включително веднъж в Хамбург, за да разговарят по адаптацията. Бовел пише по-голямата част от сценария в Австралия и Корбин предпочита да изчака, докато има в ръце завършения вариант, преди да постави своя белег върху него. „Така ми е много по-лесно да схвана написаното на страниците – споделя Корбин. – След като е завършено, се опитвам  да го направя малко по-малко свое. Това е стилът ми на работа“.

Един начин, по който Корбин прави проекта свой, е като настоява на снимки през есента. На тях той се среща с главния си изпълнител - носителя на „Оскар“ Филип Сеймур Хофман.

Самият льо Каре посещава снимачната площадка няколко пъти, като дава насоки и насърчава процеса. Свикнал да наблюдава романите си пренесени на големия екран, льо Каре (авторът) е на мнение, че творбите му трябва да еволюират, за да бъде успешна тази трансформация. За да се случи това, той е готов да отстъпи и даде път.

„Романът е негов, ала филмът е на Антон и това е преход, който той искрено поддържа и приветства”, казва Стивън Корнуел. Той допълва: „Интересното при адаптацията е, че тя е твърде отличаваща се от романа. В романа има цял аспект, който не е влязъл във филма. Адаптацията намира свой собствен език и начин за разказване на историята. Тя е точно каквато трябва да бъде една добра адаптация. Взема роман, уважава намеренията му, но се превръща в нещо самостоятелно и отделно.“

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com