"Хобит: Битката на петте армии" - една финална битка

33004
"Хобит: Битката на петте армии" - една финална битка

Дългото чакане наистина приключва днес! Денят, в който всички ще разберем дали Драконът Смог ще унищожи Езерния град, Саурон се е завърнал в Средната земя, а всички – от Билбо Бегинс до Гандалф, чувстват, че съдбата им е предрешена. Това наистина ще е последната битка за някои от героите, за други – началото на ново приключение. Но истината, че Питър Джаксън отново не е изневерил на себе си и на феновете на поредицата „Хобит”.

Забравете безкрайната шир от първата част на поредицата или прекалено дългия (за някои!) диалог между дракона Смог и хобитът Билбо Бегинс от втората част. Това, което предстои да видите, е един истински екшън. Сблъсък като по книга, така както я описва Толкин.

В очакване на "Хобит: Битката на петте армии"

Носителят на „Оскар“ Питър Джаксън ни поднася „Хобит: Битката на петте армии“, съдбовната глава от трилогията ф...

"Хобит: Битката на петте армии" довежда до епичен завършек неочакваното пътешествие, на което се отправя Билбо Бегинс, заедно с Торин Дъбощит и Дружината на джуджетата. След като отвоюва родната си земя от дракона Смог, Дружината неволно е отприщила смъртоносна сила. Разгневен, Смог изсипва бушуващата си ярост над беззащитните мъже, жени и деца от Езерния град.

Не липсват познатите вече лица – Гандалф, Леголас, Галадриел, Саруман, Билбо и групата на тринайсетте джуджета. След като вече са събудили злото в лицето на дракона, сега тяхната мисия е да поправят сторената грешка.

Обсебен преди всичко от мисълта за съкровището, скрито в недрата на Самотната планина, Торин жертва приятелство и чест, за да си го върне, докато Билбо Бегинс прави неистови опити да го вразуми. Това тласка хобита към отчаяно и рисковано решение. Но напред предстоят още по-големи опасности. Незабелязан от никого, освен от вълшебника Гандалф, могъщият враг Саурон е пратил легиони от орки в изненадваща атака срещу Самотната планина.

Когато мрак пада над ескалиращия конфликт, расите на Джуджетата, Елфите и Хората трябва да решат – да се обединят или да бъдат унищожени. Билбо се оказва принуден да се бори за живота си и за този на своите приятели в епичната Битка на петте армии, а бъдещето на Средната земя виси на косъм.

Едно от нещата, които правят филма наистина незабравим, е силният актьорски състав и химията между различните герои. Без съмнение една от зведните на филма Ричард Армитидж (в ролята на Торин). Неговите сцени са изключително силни, а британският актьор успява да пресъздаде по уникален начин емоциите, които изпитва предводителят на групата на джуджетата.

Добри думи заслужават също и Мартин Фрийман и Иън Маккелън (в ролята на Фродо). Британският актьор, познат от сериал „Шерлок”, вече е достатъчно улегнал в ролята си и успява да използва целия си чар, за да направи образа си симпатичен и привлекателен за публиката. Същевременно Маккелън е на повече от позната територия и с поредица от малки моменти успява да вкара човещина в тази забързана история за елфи, хора, джуджета и орки.

Друг плюс на „Битката на петте армии” е фактът, че филмът изглежда великолепно. Особено на по-голям екран и 3D. В тази ситуация се усеща мащабът и амбицията зад множеството битки, които бележат края на трилогията, разказваща приключенията на Билбо и неговите другари.

Българка вече гледа ХОБИТ: БИТКАТА НА ПЕТТЕ АРМИИ в Средната земя с режисьора Питър Джаксън

За да отбележи края на сагата за Средната земя, режисьорът Питър Джаксън обяви безпрецедентен глобален конкурс за феновете. Над 140 000...

„Хобит: Битката на петте армии” тръгва по кината у нас днес (19.12 – б.а.).

Автори: Десислава Мирчева и Петър Чернев

Първият трейлър на „Хобит: Битката на петте армии“ обявява война в Средната земя

Носителят на „Оскар“ Питър Джаксън ни поднася „Хобит: Битката на петте армии“, съдбовната глава от трилогията ф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино