Херкулес и дванайсетте му подвига (2-ра част)

62828

Един ден! Толкова ни дели от премиерата на един то най-дългоочакваните филми за тази година - "Херкулес".

За да си припомним кой е той, какво е направил и с какво е станал известен, вчера ви разказахме за първите четири подвига на митологичния герой. Днес продължаваме с историите и приказките. Представяме ми следващите четирити подвига на полубога Херкулес:

Херкулес и дванайсетте му подвига (1-ва част)

По-малко от 48 часа остават преди българската и световна премиера на приключенския 3D екшън ХЕРКУЛЕС. Принуден да обърне гръб на живот...

Петото предизвикателство пред Херкулес било да почисти Авгиевите обори на царя на Елида Авгий, син на Хелиос и съпруг на Епикаста. Оборите не били почиствани 30 години. Херкулес предложил на Авгий да изчисти оборите му за един ден и царят да му даде в замяна една десета от стадата си. Херкулес пробил от две противоположни страни стените на оборите и прекарал през дупките водите на реките Алфей и Пеней.

Шестият подвиг на Херкулес бил да избие Стимфалийските птици. Това било изключително трудно, тъй като те били неуязвими за стрели. Херкулес дълго ги изучавал и разбрал слабото им място. Птиците били уязвими в момента, в който им падали перата. Атина дала на Херкулес медни барабани. Когато той заудрял по тях, птиците се разлетели в ужас. Херкулес вдигнал щита над главата си и техните пера-стрели не го поразили. След като утихнало свистенето от падашите пера, Херкулес отметнал щита и почнал да стреля по тях със своите смъртноносни стрели.

Критският бик е свързан със седмия подвиг на Херкулес. Задачата на Евристей била животното да бъде доведено в Микена. Херкулес уловил бика, но Евристей се уплашил да го остави в стадото си и го пуснал на свобода. Бикът стигнал до Атика, където го убил Тезей.

В осмия си подвиг Херкулес победил тракийския цар Диомед. Той бил цар на бистоните. Имал изключително красиви и силни коне, които хранил с човешко месо от чужденците, спирали с кораба си в неговия град. Херкулес откраднал конете и ги завел на кораба си. Бистоните обаче го настигнали и започнала битка, в която Диомед бил победен. Херкулес завел конете при Евристей, но той ги пуснал на свобода и избягали в планините Ликеон, където били разкъсани от диви зверове.

Адът се пренася на земята в новия трейлър на ХЕРКУЛЕС

По-малко от месец преди българската и световна премиера на приключенския 3D екшън ХЕРКУЛЕС, екипът на продукцията представи нов трейлър...

ХЕРКУЛЕС идва в 3D кината в България на 25 юли 2014 година. Още информация за филма може да намерите във Фейсбук на адрeс www.facebook.com/ForumFilmBulgariа.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com