Дискусионен клуб "Дом на киното": "Звезди в косите, сълзи в очите"

10347
Дискусионен клуб "Дом на киното": "Звезди в косите, сълзи в очите"

Утре, 2 юни, в 100 години БЪЛГАРСКО КИНО - дискусионен клуб "Дом на киното" ще бъде представяме „ЗВЕЗДИ В КОСИТЕ, СЪЛЗИ В ОЧИТЕ”.

Всяка сряда, с начален час 18:30, на екрана в "Дома на киното" се появяват изключителни български класики, представени лично от създателите им! „ЗВЕЗДИ В КОСИТЕ, СЪЛЗИ В ОЧИТЕ” провокира темата "Светът на театъра и големият свят", по която ще предложи разговор един от нашите традиционни лектори, киноведът Александър Донев.Специален гост в дискусията ще бъде режисьорът на филма Иван Ничев. Входът е свободен.

Първото българско автокино пристига в Казанлък

В началото на месец април тази година отвори врати първото автокино във Варна. Жителите и гостите на Казанлък ще могат да се насладят н...

"ЗВЕЗДИ В КОСИТЕ, СЪЛЗИ В ОЧИТЕ", България, 1977, 110 мин, /снимки - Българска национална филмотека /

Началото на 20 век. На малка гара пристига пътуващата театрална трупа „Обнова”, предвождана от Пиер Стоманяков, съставена от съпружеските двойки Сярови, Бекярови, един навъсен студент, избягал от богатото си семейство, един анархист, един реквизитор. Възрожденският ентусиазъм сякаш е останал само в техните души. Преди спектакъла на „Отело” се разболява изпълнителката на Дездемона. Трябва да се намери заместничка. Така в трупата попада влюбената в тетатъра млада учителка Елисавета Стрезова. Тя тръгва с тях по прашните пътища на страната. Идва моментът, когато на част от актьорите, начело със Стоманяков, е предложена постоянна работа в общински театър. Елисавета повежда останалите, които носят в сърцето си спомена за звездния миг на театрална трупа „Обнова” и любовта към изкуството.

Легенда за филма: „Сребърен Портокал” на II МКФ на игралното кино, Анталия, 1978. Режисьор: Иван Ничев; Сценарий: Анжел Вагенщайн; Оператор: Цветан Чобански; Музика: Кирил Цибулка; В ролите: Петър Слабаков, Катя Паскалева, Татяна Лолова, Николай Бинев и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com