Детските анимации съдържат повече насилие от филмите за възрастни

52059
Детските анимации съдържат повече насилие от филмите за възрастни

В детските анимационни филми има повече насилие, отколкото във филмите за възрастни, предаде Франс прес, позовавайки се на изследване, публикувано в British Medical Journal.

Според изследването рискът героите от детските анимационни филми да загинат или да бъдат убити е близо три пъти по-голям в сравнение с този във филмите за възрастни. Главният герой умира в две трети от анимационните филми за деца, което е наполовина по-рядко във филмите за големи. Изследването се позовава на най-успешните анимационни филми - от "Снежанка и седемте джуджета" от 1937 до "Снежната кралица" от 2013.

USHI - анимация от деца за деца

В третия фестивален ден стартира детският анимационен фест„USHI”. Неговият знак е дългоух приятел, който постоянно се появя...

Неговите автори забелязали също, че родителите на главните герои са пет пъти по-изложени на риск да умрат в анимациите за деца.

Начинът, по който героите намират смъртта си, е много разнообразен: от куршум в "Бамби", "Покахонтас" и Питър Пан", от хладно оръжие в "Малката русалка" и "Спящата красавица", от нападение на животни в "Търсенето на Немо" и "Тарзан".

Изследването не е установило покачване на степента на насилие от 1937 година, когато излиза анимацията "Снежанка", в която злата царица, преследвана от разярените джуджета, умира, падайки в пропастта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино