3 топ филма за любителите на кулинарните изкушения или кое е общото между Lidl и изкуството?

6338
3 топ филма за любителите на кулинарните изкушения или  кое е общото между Lidl и изкуството?
Снимка: София филм фест

Какво общо има между храната и изкуството? На пръв поглед нищо по-различно от обичайното... но истина е, че изненадите са навсякъде около нас.

Една от тях е участието на Lidl като генерален спонсор на тазгодишното юбилейно 20-о издание на София филм фест.

Този месец LIDL предлага повече от обичайния сюжет

Истинският фен на киното може да открие филмов сюжет дори в най-обичайните ситуации. От случайните срещи на улицата до пазаруването в...

Няма защо да се лъжем - едно от големите удоволствия в живота е вкусната храна, а приготвянето ѝ е истинско изкуство. Стига обаче да сме си осигурили качествени продукти. Всички знаем къде може да ги намерим, при това не само основните и характерни само за нашата кухня, но и такива, които да допринесат за по-голямото разнообразие и понякога обхваналата ни нужда от екзотичност в кулинарното преживяване.

Ето така се получава неподозирано приятната симбиоза между Lidl и филмовото изкуство, чиято сцена през последните дни е София, благодарение на София филм фест.

Разбира се, може да намерите и няколко сериозни причини да се разходите до най-близкия Lidl, за да пресъздадете в ежедневието си, видяното от филмовия екран.

За повече вдъхновение за любителите на киното и кулинарното изкуство випредставяме 3 гурме филмови изкушения, които могат да се гледат като част от програмата на София Филм Фест

Документалният филм „Агресията” на Анна Петкова – с премиера на 20-ия София Филм Фест на 25 март в Дома на киното

Кинотворбата пренася зрителя през 1968 – годината, в която е потушена Пражката пролет от войските на Варшавския договор. Възможно...

"Повелителят на кухнята” е забавна и емоционална история за любовта към храната, обичта между двама души и възможния втори шанс. В главната роля на майстор-готвач е Брадли Купър, а да не забравяме, че и самият актьор е запален любител готвач. Неговият герой Адам Джоунс е рокзвезда в света на кулинарията, която унищожава кариерата си с наркотици и надменност. След личен катарзис и загърбване на лошите навици, Адам се завръща в Лондон с целта да възвърне предишните си позиции. Той иска да отвори топ ресторант, който да му донесе мечтаната трета звезда „Мишлен”. За да се случи това обаче, той трябва да привлече най-добрите сред добрите на своя страна, включително и красивата Елен (Сиена Милър). Може да видите филма на 27.03.2016 в Дома на киното от 16.00 часа.

"Готвачи на турне” е интригуващ и задълбочен киноразказ за хората и богатите кулинарни традиции на Южна Америка на режисьорите Луис Гонсалес и Андреа Гомес. Както само киното може да прави, филмовата лента показва културата и впечатляващата кухня на континента чрез колорита и пъстротата на латиноамериканския свят. Филмът разказва за трима суперзвезди в кулинарията - братята Рока. Те са собственици на ресторант с три звезди „Мишлен” в Жирона, Североизточна Каталуня, който обявен за втория най-добър ресторант в света. През лятото на 2014 година те решават да затворят вратите на заведението си за пет седмици и заедно с цялия персонал се отправят на голямо пътешествие до Южна Америка. Целта им е да се върнат обратно с 57 нови ястия, отражение на традициите и културата на местата, които посещават. Може да видите филма на 26.03.2016 в Дома на киното от 18.00 часа.

"Средиземноморска диета" на Хоакин Ористрел разказва историята на София (Оливия Молина) от детството й до превръщането й в известен готвач – пътуване, мотивирано от страстта й към храната и влечението към двама мъже в живота й. Тони (Пако Леон) е този, за когото София се омъжва и от когото има три деца, а Франк (Алфонсо Басаве) е любител на риска. Двамата съотвестват на две различни страни от характера и амбицията й. А София не желае да жертва нито един от двамата. Може да видите филма на 26.03.2016 в Дома на киното от 16.00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com